lördag 17 september 2016

Rökt fläskfilé

Efter en paus på tre månader så sätter jag igång med bloggandet igen :)

Ikväll ville jag röka något och i butiken fastnad för fläskfilé. Jag lade den i en saltlag bestående av av en liter vatten och en deciliter havssalt. Där fick den ligga i ca en timme. Rökte den i min Muurikka rökugn med äppelspån i 45 minuter sedan fick den vila i folie i ca 30 minuter. När jag hade smakat på den så tror jag att nästa gång blir det ca 10 minuter kortare. Den var nog saftig idag, men skall testa hur det blir med lite kortare tid nästa gång.

Till den rökta filén serverade jag ugnsbakad sötpotatis som jag bara saltade, pepprade och satte olivolja på. Dottern beställde svampsås så det blev det också :)

Såsen lagade jag så att jag fräste lök och vitlök i smör och tillsatte lite blandsvamp (som jag hittade i frysen) hällde på matlagningsgrädde. Kryddade med lite grönsaksbuljong, soja och svartpeppar. Så här blev resultatet:

Dottern hade hittat ett recept på en "koppkaka" som man lagade i en kopp i mikron. Hon lagade den åt oss och resultatet blev mycket gott :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar